dimecres, de novembre 15, 2006

Las Metamorfosis de La Fura dels Baus



Ahir vam anar a l'estrena de Las Metamorfosis (Kafka) de La Fura dels Baus al Teatre Lliure. La sala plena de gom a gom, es respirava l'aire d'estrena, moltes cares conegudes.
A diferencia de l'obra original aquí Gregor no es converteix en un escarbat. Atrapat per la rutina de la vida quotidina es va aillant poc a poc dins la seva habitació fins a deshumanitzar-se totalment. Quatre parets amaguen: les angoixes de l'home urbà sotmès per la por i les convencions socials. ANGOIXA, una malaltia d'allò més emergent en els nostres dies.

La proposta escenogràfica és també de gran rellevança, és una posta en escena més austera que no pas les anteriors obres de La Fura, però en aquesta la bellesa de plasmar les transicions cinematogràfiques de forma física i real, m'han frepat d'allò més. No sé si serà deformació professional però realment això em va impactar molt.

I no oblidem els actors: Ruben Ametllé, Isak Férriz, Sara Rosa Losilla, Angelina Llongueras i Artur Trias.
Impresionant la feina d'en Rubèn, un Gregor d'allò més angoixant, el seu cos es transforma a mesura avança l'obra, acte a acte, en Rubèn deixa de ser en Rubèn per a convertir-se en un ser deshumanitzat, on els seus moviments cada cop més patètics, agafen una importància tal que no et pot, se'ns dubte, deixar indiferent.

No us perdeu aquesta adaptació de l'obra de Kafka, us la recomano ferventment!! La podreu veure al Teatre LLiure fins el: 03/12/2006.

Etiquetes de comentaris: